Damernas alpina trupp i OS

Här presenteras våra svenska damer som ska tävla i vinter OS i Pyongyang 2018. Damernas första tävling är på måndagen 12 februari då storslalom börjar kl 10:15 lokal tid (02:15 på natten svensk tid).

OS-logo

Frida Hansdotter (32 år)

Frida börjar nu få betraktas som veteran och medverkar nu i sitt 3:e OS. I OS i Sotji för fyra år sedan kom Frida på en 5:e plats i slalom. I år är hon vårt stora svenska medaljhopp på svensksidan, framför allt i slalom. Just nu ligger hon på en tredje plats i totala världscupen i slalom och har varit på pallen i 5 slalomtävlingar (senast en 2:a plats i Lenzerheide 28 januari) så Frida har stor chans att knipa en medalj, kanske till och med en seger om allt stämmer (och Shiffrin inte har sin bästa dag).

Sara Hector (25 år)

Sara gör sitt andra OS och är ett litet litet medaljhopp i storslalom. Hon har inte övertygat så mycket i vinter men har en 7:e plats i Kranjska Gora och gjorde ett fint genrep i Kronplatz 23 januari då hon kom på en femteplats.

Anna Swenn-Larsson (26 år)

Även Anna gör sitt andra OS och precis som Sara Hector skulle hon kunna skrälla i slalom. I världscupen i år har hon faktiskt fem topp tio placeringar men har som bäst varit 6:a i Killington, USA. Att Anna skulle hamna på pallen skulle nog ändå vara en jätteskräll.

Estelle Alphand (22 år)

Estelle gör sitt första OS är kanske anses att primärt vara med för att lära. Dock har hon haft några topp tio placeringar i världscupen i slalom (5:a i Lienz och 8:a i Kranjska Gora) samt storslalom (10:a i Kranjska Gora och 7:a i Kronplatz) så visst finns en chans att skrälla till sig en pallplats en perfekt dag.

Emelie Vikström (25 år)

Emelie är med i OS för andra gången i rad och i Sotji kom han faktiskt in på en fin 6:e plats i slalom. Hon har dock inte haft någon vidare säsong och har en 10:e plats från Killington som bästa merit för året.

Lisa Hörnblad (21 år)

21-åriga Lisa gör sitt första OS och är med för att få rutin men är nog tyvärr inget större medaljhopp denna gång. Tävlar i Super G och störtlopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s