Herrarnas alpina trupp i vinter OS 2018

Detta är herrarnas alpina trupp till OS vinter OS i Pyongyang 2018. Herrarna börjar tväla på söndag 11 februari med störtlopp på schemat. Detta är dock ett lopp utan svenskt intresse och för de svenska herrarna börjar det egentligen på allvar söndagen den 18:e februari då herrarnas storslalom körs.

OS-logo

André Myhrer (35 år)

André är verklig slalomveteran numer som gör sitt fjärde OS och är ett klart medaljhopp på herrsidan. Ingen vinst i slalom världscupen i år men väl två pallplatser (3:a i Val d’Isere och 3:a i Wengen) och har även en vinst (Oslo) och en andraplats (Stockholm) i parallellslalom. En bra dag har han definitivt möjlighet på en pallplats.

Mattias Hargin (32 år)

Även Mattias har varit med ett tag och gör sitt tredje OS. Har en pallplats i värlscupen i slalom denna säsong, 3:a i slalompremiären i finska Levi. Det är lite mycket begärt att Mattias ska ta medalj i detta OS dock.

Matts Olsson (29 år)

Matts Olsson gör sitt andra OS precis som Mattias Hargin är nog en pallplats att hoppas lite för mycket. Men Matts har ändock fyra topp tio placeringar i världscupen i år, senast en 5:e plats i Garmisch-Partenkirchen i ”genrepet” den 28 januari i år, samt faktiskt en seger i parallellstorslalom i Alta Badia i december så på en kanondag vet man aldrig…

Kristoffer Jakobsen (23 år)

Kristoffer gör OS debut och är med för att tävla i lagtävlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s