Störtloppet blev inställt

På grund av stor risk för kraftiga kastvindar ställdes herrarnas störtlopp in i natt. Istället planeras nu loppet att köras på torsdag 15 februari kl 03:00 (11:00 lokal tid), och samtidigt flyttas Super G från torsdagen till fredagen 16 februari, också det starttid kl 03:00 (11:00 lokal tid).

Damernas storslalom inleder istället

Första alpina tävling i Pyongyang blir nu istället damernas storslalom där vi har starka svenska intressen. Sara Hector startar första åket som nummer 13, Frida Hansdotter som nummer 16 och Estelle Alphand som nummer 22. Första åket 02:15 (10:15 lokal tid), andra åket 05:45 (13:45 lokal tid).

I regerande mästarinnan Tina Maze frånvaro (som ju har lagt skidorna på hyllan) så förväntas kampen om guldet stå primärt mellan tyskan Viktoria Rebensburg (som ju vann OS i storslalom i Vancouver 2010 och tog brons i Sotji), fransyskan Tessa Worley samt amerikanska Mikaela Shiffrin.

Bland våra svenskor är nog Sara Hector vår största chans till en medalj. Frida Hansdotter är ju väldigt duktig också men har slalom som sin starkaste gren, möjligtvis skrällchans. Att Estelle Alphand skulle hålla nerverna i styr och överraska med en medalj känns lite väl optimistiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s