Ingen svensk medalj i damernas storslalom

Efter flera uppskjutna tävlingsdagar kunde i natt äntligen herrarnas störtlopp och damernas storslalom i vinter OS i Pyongyang köras.

Om vi börjar med herrarnas störtlopp så blev det stor norsk succé då de knep både guld och silvret. Aksel Lund Svindal vann guldet och Kjetil Jansrud var tvåa 12 hundradelar bakom. Bronset gick till schweizaren Beat Feuz. Egentligen inga större överraskningar på pallplatserna med andra ord.

I domarnas storslalom hade vi tre svenskor på startlinjen men tyvärr lyckades ingen av dem ta någon medalj. Vann gjorde inte helt oväntat amerikanskan Mikaela Shiffrin, norskan Ragnhild Mowinckel tog silver och italienskan Federica Brignone hamnade på bronsplats. Egentligen inga skrällar här heller då alla medaljörer har visat fina resultat i världscupen i vinter.

Svenskorna då. Uttalat störst medaljchans var det för Sara Hector. Sara hade också placerat sig i fint slagläge efter första åket då hon låg på en 6:e plats men ett alldeles för dåligt andraåk gjorde att hon slutade 10:a. Överraskade positivt gjorde istället Frida Hansdotter som låg 7:a efter första och slutade 6:a efter andra åket. 6:a kanske inte låter fantastiskt men detta var Fridas bästa placering i storslalom i år och hon visar därmed väldigt god form vilket gör att vi kan hoppas på medalj i slalomen i natt.

Avslutningsvis kom Estelle Alphand på en 16:e plats. Kanske inte mycket att bli upphetsad av heller men faktum är att Estelle låg på 26:e plats efter första åket och hennes andra åk var snabbast av alla! Detta visar ändå hur mycket skidåkning 21-åriga Estelle har i sig, och precis som med Frida bådar det gott inför nattens slalomtävlingar.

Förutom damernas slalom kommande natt har vi även herrarnas Super G på schemat. Vill det sig väl har vi Frida med ett guld i slalom och Estelle på en pallplats imorgon bitti (andra åket startar 05:15 svensk tid).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s