Guld till Frida Hansdotter!

Precis som vi fick en förvarning om i storslalomen igår så är Frida Hansdotter i form och i morse räckte det hela vägen till OS guld i slalom! Frida låg tvåa efter första åket och efter ytterligare ett fint åk i andra (näst bästa även det) räckte det till guldet med 5 hundradelars marginal till schweiziskan Wendy Holdener. Grattis Frida!!

Bronset vanns av österrikiskan Katharina Gallhuber efter att hon gjort ett kanonåk i andra och åkt upp sig från 9:e plats till bronset. Storfavoriten Mikaela Shiffrin hade inte någon av sina bästa dagar och slutade fyra. Bland annat spydde hon inför andra åket så det är möjligt att hon var något sjuk.

Anna Swenn Larsson låg på bronsplats efter första åket men lyckades inte hålla nerverna i styr och föll tillbaka till 5:e plats, totalt sett ändå ett bra resultat men tråkigt förstås när man har medaljvittring efter första. Även Emelie Wikström hade ett fint första åk och låg på 6:e plats men tappade allt i andra och slutade 12:a. Estelle Alphand var på 16:e plats efter första åket men åkte tyvärr ut i andra.

Österrikiskt guld i Super G

Andra tävlingen i natt var herrarnas Super G och där tog österrikaren Matthias Mayer guldet 13 hundradelar före schweizaren Beat Feuz, och ytterligare 5 hundradelar bakom på bronsplats slutade norrmannen Kjetil Jansrud.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s