Marcel Hirscher tog sitt andra OS guld

Herrarnas storslalom i natt vanns av österrikaren Marcel Hirscher, hans andra OS guld då han även vann kombinationen för några dagar sedan. Storslalomen vann han i överlägsen stil då han var hela 1.27 före norrmannen Henrik Kristoffersen, som åkte upp sig från 10:e plats efter första till ett silver. Bronset togs av fransmannen Alexis Pinturault.

Svenskarna då. Det blev ingen lyckad svensk storslalom för Sverige då Matts Olsson blev bästa svensk på 10:e plats. Mats låg 7:a efter första och hade fint slagläge för en medalj men ett riktigt dåligt andraåk gjorde att han tappade till 10:e. Andre Myhrer hade också ett kasst andraåk och slutade först på 23:e plats.

På lördagen så gick damernas Super G av tjeckiskan Ester Ledecka som var en jätteskräll. Österrikiskan Anna Veith ledde efter att alla de seedade åkarna hade åkt och hon hade till och med redan börjat gratuleras för guldet när Ledecka slog till med ett överraskande kanonåk och vann med en hundradel före Veith. Bronset gick till Tina Weirather, Liechtenstein.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s