Guld till André Myhrer!

André Myhrer nådde sin höjdpunkt i karriären när han i morse svensk tid vann guld i slalom. Efter att ha legat på en andraplats efter första åket åkte André in på förstaplats med endast norrmannen Henrik Kristoffersen (ledare efter första åket) kvar på startlinjen. När Henrik Kristoffersen åkte ut redan efter några sekunder stod det klart att guldet gick till André. Favoriten Marcel Hirscher, Österrike åkte ut redan i första åket och var därmed inget hot mot André.

Silvret gick till schweizaren Ramon Zenhaeusern, 34 hundradelar efter André, och ytterligare 33 hundradelar bakom kom österrikaren Michael Matt på en bronsplats.

André Myhrers guld var absolut en överraskning men nästan ännu mer överraskande var att Kristoffer Jakobsen kom in sjua i tävlingen. Kristoffer startade som 35 åkare och har aldrig varit bättre än 12:a i en slalomtävling i världscupen tidigare, men slog till med två riktigt fina åk som räckte till sjundeplatsen. Mattias Hargin hade inte sin bästa dag och slutade på 19:e plats.

Damernas störtlopp och kombination

Damernas kombination gick även den av stapeln i natt och vanns av schweiziskan Michelle Gisin. Favoriten Mikaela Shiffrin, USA fick nöja sig med ett silver och bronset gick till Wendy Holdener, Schweiz.

Damernas störtlopp kördes igår och veteranen och favoriten Lindsey Vonn lyckades inte vinna denna gången utan fick nöja sig med en tredjeplats. Vann gjorde istället italienskan Sofia Goggia och norskan Ragnhild Mowinckel tog silvret. Vår enda svenska deltagare Lisa Hörnblad kom på 17:e plats.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s