Tillbaka till vardagen…

Efter ett fantastiskt OS då både André Myhrer och Frida Hansdotter levererade och och vi fick guld på både herr och damsidan i slalom, så var det tillbaka till vanliga alpina världscuptävlingar i helgen.

Damerna i Crans Montana

Damerna tävlade i Crans Montana i helgen. På lördagen tävlades det i Super G och vann gjorde Tina Weirather, Liechtenstein som därmed gick upp i ledning i totala sammanställningen för Super G denna säsong. På söndagen kördes tävling i komnbination som vanns av italienskan Federica Brignone. Lisa Hörnblad deltog i båda tävlingarna i helgen och kom på 39:e plats i Super G på lördagen och 22:a i kombinationen på söndagen.

Herrarna i Kranjska Gora

Herrarna tävlade i slovenska Kranjska Gora. På lördagen kördes storslalom och vinterns suveräner Marcel Hirscher, Österrike och Henrik Kristoffersen, Norge var etta och tvåa som vanligt. Alla svenskar, Matts Olsson, André Myhrer och Kristoffer Jakobsen åkte ut i första åket.

På söndagen kördes slalom och det var upp till bevis för nyblivna OS guldmedaljören André Myhrer. Första åket gick fint och André låg på 3:e plats. Ett katastrofalt andraåk gjorde dock att André slutade först på 24:e plats. Mattias Hargin slutade på en något bättre 22:a plats. Vinnare blev istället (surprise surpise) Marcel Hirscher och tvåa (surprise surpise) Henrik Kristoffersen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s