Nya framgångar för Hansdotter

on

Damerna har haft tävlingar i Ofterschwang, Tyskland på fredagen (storslalom) och lördagen (slalom) vilket har inneburit återkomst i backarna i tävlingssammanhang för vår nyblivne OS guldmedaljör i slalom Frida Hansdotter. Frida visade verkligen att formen fortfarande finns kvar där även efter OS.

På fredagens storslalom gjorde Frida sitt bästa storslalomresultat för säsongen då hon slutade på en 6:e plats. Kanske inte låter så imponerande med en 6:e plats men med tanke på att storslalom egentligen inte riktigt är hennes gren är ändå resultatet mycket bra. Estelle Alphand hade en mindre lyckad dag då hon slutade på en 26:e plats. Vinnare av tävlingen blev norskan Ragnhild Mowinckel

6:e raka pallplatsen för Hansdotter

Ännu bättre gick det för Frida på lördagens slalom. Efter en 4:e placering efter första åket åkte hon upp sig en placering och slutade på en tredjeplats vilket innebär att Frida har nu varit på pallen i 6 raka världscuptävlingar i slalom (7:e raka om vi ska räkna in slalom i OS). Även Anna Swenn Larsson hade en bra tävling och slutade på 7:e plats, och även Charlotta Säfvenberg som tog en fin 16:e plats (hennes bästa resultat i världscupsammanhang sedan 2015). Vann gjorde (som vanligt) säsongens suverän Mikaela Shiffrin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s