Svensk pallplats i Levi i helgen!

Lite sen rapport efter helgens tävlingar i finska Levi men här kommer den.

Herrarnas premiär i Sölden (storslalom) i oktober blev som bekant inställd men när vi väl fick herrarnas premiär på söndagen (slalom denna gång) så fick vi också en fin pallplats direkt då André Myhrer tog en fin bronsplats. I en svåråkt backe där många åkte ur under första åket stod Myhrer på benen och genomförde två fina åk varav det andra lyfte honom några placeringar ända upp på pallen.

Annars fortsatte denna premiär i samma fotspår som förra säsongen, Österrikes Marcel Hirscher vann före norrmannen Henrik Kristofferson. Mellan de båda skilde bara 9 hundradelar, och Myhrer var över sekunden efter Kristofferson. Som det verkar blir även denna säsong en ensam kamp mellan Hirscher och Kristofferson, frågan är väl bara om Kristofferson kan klara av att slå Hirscher några gånger denna säsong.

Damerna körde också slalom i helgen (på lördagen) och även där fick vi svenska framgångar. Ingen pallplats men Frida Hansdotter tog en fin fjärdeplats (bara två hundradelar efter trean Bernadette Schild), och Anna Swenn Larsson blev 6:a endast 10 hundradelar upp till tredjeplatsen. Vann gjorde inte oväntat amerikanskan Mikaela Shiffrin och slovakiskan Petra Vlhova tog andraplatsen. Mikaela Shiffrin kom trea i storslalompremiären i Sölden i oktober och ser ut att dominera världscupen även denna säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s