Ny svensk pallplats i Killington!

Lite sen rapportering även denna gång på förra helgens världscuptävlingar men bättre sent än aldrig! Herrarna tävlade i helgen som var i störtlopp och Super G i kanadensiska Lake Louise medan damerna körde storslalom och slalom i amerikanska Killington.

Intressantast ur svensk synvinkel är damernas tävlingar och därför börjar vi med dem. På lördagen (24 november) kördes storslalom och bästa svenska blev Frida Hansdotter som knep en 10:e plats. Förvisso långt ifrån en pallplats men ändå fina världscuppoäng. Sara Hector slutade på 22:a plats. Det bliv istället italiensk seger i storslalomen i Killington 2018 då Fredrica Brignone efter ett kanonåk i andra och därmed tog sig förbi norskan Ragnhild Mowinckel, som ledde efter första. Österrikiska Stephanie Brunner slutade på 3:e plats. Hemmahoppet Mikaela Shiffrin fick denna dag nöja sig med en 4:e plats.

På söndagen fick dock Mikaela Shiffrin visa varför hon är världens bästa utförsåkare på damsidan då hon med klar marginal vann slalomen istället. Även för svenskorna gick det bättre denna dag och Frida Hansdotter tog säsongens första pallplats då hon slutade 3:a! Även Anna Swenn Larsson gjorde en mycket fin tävling och slutade på en meriterande 7:e plats. 2:a i söndagens tävlingar var slovakiskan Petra Vlhova.

För herrarna var det säsongens första störtlopp som gällde på lördagen och säsongens första Super G på söndagen. Störloppet bjöd på en skräll då österrikiska Franz Max plockade hem segern, hans första störtloppseger i världscupen på nästan två år. Övriga två pallplatser gick till Italien, Christof Innerhofer på 2:a plats och Dominik Paris på 3:e. Enda svensken Felix Monsen slutade på en 41:a plats, 2,81 sekunder efter vinnaren.

Söndagens Super G vanns av norska veteranen Kjetil Jansrud som därmed tog sin 22:a världscupseger. Andraplatsen togs av Vincent Kriechmayr, Österrike och tredejplatsen av schweiziska Mauro Caviezel. Vår svenska representant för dagen, Alexander Köll, slutade på 40:e plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s