Flera överraskningar i helgens tävlingar

Mycket tävlingar i världscupen i helgen då herrarna körde störtlopp, Super G och storslalom i Beaver Creek, USA och damerna körde två gånger störtlopp samt Super G i kanadensiska Lake Louise.

Marcel Hirscher vann inte helgens storslalom(!)

Herrarna störtlopp på fredagen vanns av Beat Feuz, Schweiz tätt följd av Mauro Caviezel, Schweiz (7 hundradelar efter) och Aksel Lund Svindal, Norge (8 hundradelar). Lördagens Super G fick en österrikisk segrare i Max Franz och tvåa och trea var även denna dag Mauro Caviezel (33 hundradelar efter denna gång) och Aksel Lund Svindal (41 hundradelar).

Söndagens storslalom för herrarna vanns för en gångs skull inte av Marcel Hirscher, han fick denna gång mycket överraskande se sig slagen av tysken Stefan Luitz, som var 14 hundradelar före Hirscher. Den ständiga tvåan efter Hirscher, Henrik Kristofferson hade även han en sämre dag och fick nöja sig med en fjärdeplats. Överraskande trea blev istället schweizaren Thomas Tumler. Matts Olsson hade två stabila åk och slutade på en sjätteplats.

2 x Nicole Schmidhofer i störtlopp

Damerna körda världscuptävlingar i störtlopp både på fredagen och lördagen. Österrikiska Nicole Schmidhofer hade innan helgen aldrig vunnit en världscuptävling men slog till rejält då hon vann tävlingarna båda dagarna! Redan på träning visade hon väldigt fina resultat men att hon skulle vinna tävlingen (dessutom båda!) var det nog få som hade förväntat sig. Schweiziska Michelle Gisin hade även hon en fin helg då hon slutade på andraplats på fredagen och trea på lördagen.

Söndagens Super G fick en mer väntad vinnare då Mikaela Shiffrin vann 77 hundradelar före norskan Ragnhild Mowinckel och ytterligare 6 hundradelar tillgodo på trean Viktoria Rebensburg, Tyskland.

Några svenska framgångar för damerna i helgens tävlingar blev det som väntat inte, då ju fartgrenarna som vanligt inte är svenskarnas starkaste grenar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s