Sammanfattning världscupen i januari

Innan VM i Åre drar igång (på tisdag) så tänkte vi sammanfatta vad som hänt i världscupen under januari sedan den senaste rapporten.

På herrarnas sida har tyvärr ingen svensk visat någon storform inför VM. Marcel Hirscher har fortsatt att dominera med tre segrar och en tredjeplats. Det klassiska störtloppet i Kitzbühel vanns av italienaren Dominic Paris, medan den andra klassikern i Garmisch-Partenkirchen tyvärr blev inställt.

På damsidan var det inte heller några direkta svenska framgångar fram tills tävlingarna i slovenska Maribor i förrgår och igår. I storslalomen i fredags blev Sara Hector 5:a och Frida Hansdotter 6:a, och i slalomen igår gjorde Anna Swenn Larsson en kanontävling och kom 2:a(!). För några veckor sedan blev Anna diskad i Flachau och missade en 3:e plats, men denna gång fick hon ”revansch” då österrikiskan Katharina Liensberger som åkte in som tvåa blev diskad efter att ha missat första porten i andra åket.

I övrigt har Mikaela Schiffrin som vanligt dominerat senaste tidens tävlingar med två segrar och en andraplats.

Med andra ord har våra svenska tjejer visat klart stigande form på sista tiden vilket lovar mycket gott inför de kommande VM tävlingarna i Åre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s