Schweiziskt VM guld i damernas kombination

Schweiziskan Wendy Holdener räknades som stor favorit i damernas alpina kombinationstävling (p g a av att Michaela Shiffrin inte ställde upp) och hon höll fint för favorittrycket och vann, men dock bara med totalt 3 hundradelars marginal. Holdener låg fyra efter inledande störtloppet, 42 hundradelar efter ledande Ramons Sieberhofer, vilket var ett perfekt slagläge då Holdener är en erkänt duktig slalomåkerska. Programenligt gick hon också förbi alla som var framför efter störtloppet, men var på vippen att bli upphämtad av slovakiska Petra Vlhova. Vlhova var 30 hundradelar bakom Holdener efter störtloppet men lyckades bara hämta upp 27 av dessa i slalomen, vilket räckte till ett silver i alla fall. Bronset togs av norskan Ragnhild Mowinckel som var trea efter störtloppet och höll denna placering även efter slalomen.

Lisa Hörnblad var bäst bland svenskorna och slutade 9:a. Hörnblad låg åtta efter störtloppet och tappade endast en placering i slalomen vilket ändå får anses som godkänt då hon är bättre i fartgrenarna än i slalom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s