Lindsey Vonn avslutade karriären med brons

Lindsey Vonn gjorde idag sin allra sista tävling i störtloppet i alpina VM i Åre, och även om hon inte lyckades vinna den ädlaste valören fick hon i alla fall avsluta med en medalj då hon kom på bronsplats. Extra imponerande med tanke på kraschen hon hade i Super G tidigare i veckan. Vonns gamla idol Ingemar Stenmark var dessutom på plats i Åre för att stötta Vonn i hennes sista tävling.

Guldet gick till slovenskan Ilka Stuhec som kanske vann guldet vid lite fel tillfälle då så mycket fokus låg på Vonn. Stuhec gjorde hur som helst ett mycket fint lopp och vann med 23 hundradelar före silvermedaljören Corinne Suter, Schweiz (Vonn var för övrigt 26 hundradelar bakom Suter).

För svenskorna blev det som förväntat inga framskjutna placeringar. Lin Ivarsson kom 24:a (1,66 efter Stuhec) och Lisa Hörnblad var 25:a (1,86 efter).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s