Petra Vlhova tog guld i storslalomen

Favorit i storslalomen var självklart Mikaela Shiffrin, USA, men både slovakiskan Petra Vlhova och tyskan Viktoria Rebensburg var självklara utmanare. Rebensburg startade bäst och låg etta efter första åket med Vlhova två och Shiffrin på 4:e plats, men som slutsegrare och VM guldmedaljör stod Vlhova. Rebensburg fick nöja sig med silvret medan favoriten Shiffrin endast fick med sig ett brons från detta VM race.

Sara Hector gjorde två mycket fina åk och slutade på en 7:e plats, en mycket bra tävling av Hector. Frida Hansdotter slutade på 11:e plats och Ylva Stålnacke på 14:e. Detta var egentligen första tävlingen där vi hade klara medaljchanser för Sverige men istället får vi hoppas att allting stämmer för tjejerna i slalomen på lördag, som ska ses som den dagen med allra bäst chanser till en medalj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s