Skräll i damernas storslalom i premiären!

I helgen var det premiär i alpina världscupen i Sölden i Österrike med tävlingar i storslalom för både herrar och damer och tävlingarna bjöd på en skräll modell större.

Först ut var damerna på lördagen och alla hade förväntat sig att suveräna amerikanskan Mikaela Shiffrin skulle åka hem segern som vanligt. Istället för en enkel seger för Shiffrin stod dock blott 17-åriga Nya Zeeländskan Alice Robinson för en jätteskräll då hon slog Shiffrin med 6 hundradelars marginal! Även om det får betraktas som en jätteskräll att Robinson vann så visade hon framfötterna redan i mars tidigare i år då hon kom tvåa i storslalom i Soldeu, Andorra, så helt okänd var hon inte sedan tidigare. Hursomhelst så blir hon onekligen en intressant utmanare till Shiffrin denna säsong, trots att hon endast är 17 år.

För svenskorna gick det desto sämre, Sara Hector slutade på 17 plats och övriga åkte ut.

På söndagen var det dags för herrarna och här fick vi se en fransk dubbelseger med Alexis Pinturault som segrare och Mathieu Faivre på andraplats. Pinturault vann ganska enkelt med 54 hundradelars marginal.

Matts Olsson hade perfekt slagläge efter första åket med en sjätteplats och 14 hundradelar upp till pallen men andra åket blev ett misslyckande och Olsson slutade först på 17 plats till slut. Övriga svenskar kvalificerade sig inte för andra åket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s