Tidigt avslutad säsong till följd av corona viruset

on

Corona viruset gjorde till slut att de alpina världscuptävlingarna var tvungna att avsluta i förtid. Bl a blev tävlingarna i Åre inställda.

Avbrottet gjorde att vinnarna fick koras tidigt, och vinnare i herrarnas totala världscup blev norrmannen Aleksander Aamodt Kilde. Aamodt Kilde tog förvisso bara en världscupseger, Super G i Saalbach-Hinterglemm, men visade upp en imponerande jämnhet hela säsongen och stod på pallen sex gånger utöver sin seger i Saalbach-Hinterglemm. Tvåa blev fransmannen Alexis Pinturault och på tredjeplats kom Aamodt Kildes landsman Henrik Kristoffersen.

På damsidan blev italienskan Federica Brignone vinnare, den första italienska kvinnan att vinna världscupen. Brignone hade en strålande säsong och tog fem segrar och visade upp en strålande variation i sin skidåkning. Hon vann tävlingar i storslalom (Courchevel och Sestriere), kombination (Crans Montana och Altenmarkt) samt Super G i Sochi. Tvåa i världscupen kom amerikanska Mikaela Shiffrin och tre slovakiskan Petra Vlhova.

I skuggan av den avbrutna corona säsongen får vi också säga farväl till två av våra rutinerade herrar. André Myhrer (37 år) är en av våra största alpina skidåkare genom tiderna med totalt 30 pallplatser i världscupen genom åren. Utöver det har ett VM brons och så klart höjdpunkten i karriären, OS-guldet i slalom 2018. Även Matts Olsson (31 år) väljer att avsluta karriären då han känner sig ha motivationsproblem. Matts Olsson tog en världscupseger i karriären och ytterligare tre pallplatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s