Ställningen i alpina världscupen just nu säsongen 2020/2021

2020 har just passerat och vi är knappt halvvägs in i säsongen i alpina världscupen och vi tänkte göra en liten snabb sammanställning av ställningen just nu. Trots Corona viruset har alla tävlingar lyckats hållas även om det har flyttats runt en del i programmet. Herrarnas störtlopp och slalom i Wengen, Schweiz denna vecka har bl a blivit flyttat till Kitzbühel. Kitzbühel hade tävlingar planerade nästa vecka men lägger till tävlingarna från Wengen. Från och med lördag 16 januari till söndagen nästa vecka har Kitzbühel nu ett fullspäckat schema, se hela programmet här.

Ställning världscupen herrarna

Fransmannen Alexis Pinturault har en ganska klar ledning bland herrarna i den totala världscupen och anledningen till detta är att han har dominerat storslalomen så här långt denna säsong. Pinturault har tre raka segrar i storslalom, första segern i Alta Badia och sedan två segrar i Adelboden.

Norrmannen Aleksander Aamodt Kilde är tvåa totalt och de flesta av hans poäng kommer från störtloppet. En seger i Val Gardena och en 4:e plats i Val d’Isere gör honom till ledare i störtloppscupen, men endast tvåa totalt. På tredje plats hittar vi schweizaren Marco Odermatt som bl a har en seger i storslalom i Santa Caterina Valfurva.

När det gäller svenskarna finns det inte många ljusglimtar tyvärr, Kristoffer Jakobsen är på 57:e plats med 70 inkörda poäng. Det positiva är dock att Jakobsen faktiskt har två åk där han varit snabbast av alla, i Alta Badia och Madona di Campilgio. I bäda fallen tog han sig precis vidare från första åket och hade sedan snabbaste andraåket. Tyvärr räckte det som sagt inte längre än en 12:e plats som bäst men förhoppningar om bättre tävlingar finns absolut.

Topp 5 världscupen herrar

  1. Alexis Pinturault, Frankrike – 689 poäng
  2. Aleksander Aamodt Kilde, Norge – 560 poäng
  3. Marco Odermatt, Schweiz – 501 poäng
  4. Filip Zubcic, Kroatien – 455 poäng
  5. Henrik Kristofferson, Norge – 371 poäng

Ställning världscupen damerna

Slovakiskan Petra Vlhova är damernas ledare óch anledningen till att hon ligger etta är 3 vinster i slalom, 2 gånger i finska Levi och även seger i Zagreb. Dessutom vann hon parallellslalomen i Lech/Zürs. Tvåa är schweiziskan Michelle Gisin följt av italienskorna Marta Bassino och Sofia Goggi

Sara Hector är bästa svenska på 13:e plats med 194 inkörda poäng. De flesta poängen körde hon in i storslalomen i Courchevel där hon slutade på en andraplats. Hector hade även en fin tävling i parallellslalomen i Lech/Zürs där hon slutade fyra.

Topp 5 världscupen damer

  1. Petra Vlhova, Slovakien – 649 poäng
  2. Michelle Gisin, Schweiz – 530 poäng
  3. Marta Bassino, Italien – 423 poäng
  4. Sofia Goggia, Italien – 402 poäng
  5. Lara Gut-Behrami, Schweiz – 390 poäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s